Jan Rumpt, personal training, massage, fysiotherapeut, manueel therapeut, sportfysiotherapeut, docent fysiotherapie en leraar lichamelijke opvoeding, IJburg.

Jan

Ik ben Jan Rumpt. Na mijn studie fysiotherapie heb ik ook de academie voor lichamelijke opvoeding gedaan. Daarna heb ik een fysiotherapiepraktijk gehad en ging daarnaast werken als docent fysiotherapie. Op een gegeven moment ben ik helemaal overgestapt naar het fysiotherapie-onderwijs en heb dat ruim 20 jaar gedaan. Ik begon op de academie voor fysiotherapie als docent lichamelijke opvoeding maar kreeg al snel de gelegenheid dat vak specifiek te maken voor een opleiding fysiotherapie. Ik kreeg carte blanche voor de invulling daarvan, dus een geweldige kans voor vernieuwing. Vermoedelijk bent ik de eerste geweest die het gebruik van fitnessapparatuur in het fysiotherapie-onderwijs heeft geïntroduceerd. Ondertussen werd ik ook manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Uiteindelijk ben ik projectmanager geweest in het hoger onderwijs.
Nu ik met pensioen ben vind ik het leuk om iets te blijven doen met mijn achtergrond. Niet te veel, ik heb daarnaast genoeg te doen. Ik heb ook nog 3 jaar design academy Eindhoven gedaan en ontwerp meubels (doggerdesign.nl), maak graag zelf muziek en heb nog van alles onder handen. Ik heb veel gesport, heb ervaring met heel veel sporten maar ik ben vooral iemand van racket- en balsporten. Mijn achtergrond brengt met zich mee dat mijn aanpak wat verschilt van andere trainers. Tussendoor geef ik informatie (naargelang je interesse) over anatomie, fysiologie en trainingsprincipes zodat je die kennis op den duur zelf kunt toepassen. Ook is mijn benadering soms wat speelser. Waar alles samenkomt is de sportspecifieke revalidatie.
Mijn geboorteland is trouwens Indonesië. Op Bali heet het derde kind Nyoman, vandaar.